840 loader decryption issues?

Moderators: Roman_TS, Filipp_TS, Sergey_TS


headcrash
Newbie
Posts: 4
Joined: 02.04.15
Reputation: 0 / (0)

840 loader decryption issues?

Postby headcrash » 05.04.22, 21:51

Hi,

I have MZ7TD256HAFV (S4LN021X01-8030).

There are 4 loaders for this device, this device will only accept the last one on the list that says Logical Access - "Off" and Encryption - "Off".

I was able to create translator with the last loader on the menu and I got a 99% image but the data appears bad or encrypted.

I am unable to see any file system/structure in DE or other tools.

Am I unable to decrypt because the loaders with Encryption "On" do not work with this drive?

Thank you for your time.

User avatar
digitalsupport
User
Posts: 238
Joined: 30.12.11
Reputation: 7 / (66)

Re: 840 loader decryption issues?

Postby digitalsupport » 06.04.22, 08:50

Think your drive belongs to generation 2 or 3 of these 840 EVO, Ace can only work with loader on generation 1
How does the drive ID in safe mode ? ROMMEX17 ?
Create a ts ticket to be sure.

User avatar
Roman_TS
Site Admin
Posts: 685
Joined: 09.02.11
Reputation: 25 / (252)

Re: 840 loader decryption issues?

Postby Roman_TS » 06.04.22, 11:32

headcrash wrote:Source of the post


Hello. Please make a ticket on ts.acelaboratory.com - we will guide you. There is an additional step that we need to do to see the data.
With best regards
ACELab Technical Support
ts.acelab.eu.com
blog.acelab.eu.com

User avatar
300ddr
User
Posts: 263
Joined: 18.01.12
Reputation: 3 / (34)

Re: 840 loader decryption issues?

Postby 300ddr » 06.04.22, 22:41

Hi Roman -- can you explain what this step is? I'm just curious.

User avatar
Roman_TS
Site Admin
Posts: 685
Joined: 09.02.11
Reputation: 25 / (252)

Re: 840 loader decryption issues?

Postby Roman_TS » 07.04.22, 09:13

There is an additional option to force decryption. Samsung drives starting from 8xx family are using a hardware encryption. Sometimes we have to set decryption manually in the Utility settings.
With best regards
ACELab Technical Support
ts.acelab.eu.com
blog.acelab.eu.com

User avatar
300ddr
User
Posts: 263
Joined: 18.01.12
Reputation: 3 / (34)

Re: 840 loader decryption issues?

Postby 300ddr » 07.04.22, 19:33

Thanks!


Return to “840 Series”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests